Untitled photo

Sorry my english speaking friends but this blog will be written only in finnish...

Tervetuloa mukaan Hannu Tiainen Photographyn maailmaan myös blogin kautta. Aion kirjoittaa sekalaisella tyylillä eri kuvauksista, joita teen milloin missäkin. Tällä hetkellä teen lähes pelkästään hää- ja keikkakuvauksia sekä satunnaisia potrettikuvauksia. Kirjoituksetkin tulevat pääosin siis käsittelemään näitä asioita. Ilmoitukset uusista päivityksistä laitan aina Facebook sivuilleni, joten kannattaa laittaa sivut seurantaan ;).


Keikkakuvausta

Asiaan.... Kuuntelen musiikkia aina kun pystyn ja käyn erittäin mielelläni myös keikoilla. Musiikki nostattaa tunteita, se muuttaa mielialoja, se voi viedä minut hetkeksi toisiin maailmoihin. Kameran etsimen läpi pystyn myös menemään muihin maailmoihin ja tunteisiin. Lasketaanpa 1 + 1 = keikkakuvaus = mitä täydellisin keino yhdistää 2 rakasta asiaa...

Ekan musakeikkani kuvasin vuonna 2014 Radio Rock risteilyllä ja esiintyjänä oli Santa Cruz. Mukanani oli vain 1 Canonin 70D runko ja 50mm kiinteä objektiivi. Keikan alettua annoin palaa sarjatulella sydämeni kyllyydestä ja lauoin 16 gigan muistikortin täyteen parin ekan biisin aikana. Ekat fiilikset oli vähän että mitähän hittoa sitä tuli tehtyä, mutta kotiuduttuani totesin onnistuneeni kohtalaisesti ja totesin myös, että homma oli aika hauskaa. Kuvat keikasta voi käydä katsomassa tästä.

Santa Cruz at Radio Rock risteily

Moonsorrow at Virgin Oil, Helsinki

Untitled photo

Vuoden 2016 alusta olen kuvannut keikkoja Kaaoszinelle. Aprillipäivänä kuluvaa vuotta juhlittiin pakanametallin suurten sankareiden eli Moonsorrow:n uuden levyn (Jumalten Aika) levynjulkkareita Helsingin Virgin Oilissa. Tupa oli myyty täyteen ja tunnelma oli lievästi sanottuna lämmin :).


Virgin Oil on keikkapaikkana hyvä ja tykkään käydä siellä kuuntelemassa keikkoja, mutta kuvaajalle clubi on painajainen. Varsinkin loppuunmyydyillä keikoilla Photopitin puuttuminen on kuvaajalle tuskaista. On yritettävä mahtua katsojien keskelle ja katsojat kuitenkin ovat se numero 1 joten kuvaaja ei saa minun mielestä häiritä mitenkään katsojien keikkaelämystä. Katsojien keskellä kuvaaminen vaatii siis kuvaajalta paljon. Aprillipäivän saldona tunsin parit kylmät oluet selässäni ja tahatonta tönimistä oli myös riittävästi. :)

Moonsorrow at Virgin Oil, Helsinki

Untitled photo

Hiestä ja muista eritteistä sekä juomilla marinoidusta selästä huolimatta itse keikka oli mahtava ja kuviin olen tyytyväinen. Myös kamerat säilyivät suhteellisen puhtaina. Käykää katsomassa loput kuvat galleriasta. Kaaoszinen toimittajan Jyri Kinnarin mukaansa tempaava keikkaraportti on luettavissa Kaaoszinen sivuilta. Suosittelen lämpimästi myös sen lukemista ja bändin tuotantoon tutustumista, mikäli metallimusiikki on lähellä sydäntä.

Moonsorrow at Virgin Oil, Helsinki

Untitled photo
  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In