Hääkuvaus ruuhkassa?

Mitäs sanoisitte hääkuvista keskellä Helsinkiä arki-iltapäivänä samalla kun ihmiset lähtevät töistä kotiin? Onnistuuko kuvien ottaminen vai tunkeeko hääparin potretteihin aina tuntemattomia? Minä sanoisin, että kyllä onnistuu ja otan haasteen vastaan.


Vihkiminen

Näistä lähtökohdista lähdettiin siis syyskuun alun hääkuvauksessa. Siviilivihkimen oli varattu klo 16:15 Helsingin maistraattiin ja sen jälkeen oli tarkoitus ottaa hääpotretit lähellä maistraattia. Asetelma ei ole helpoin jos tavoitteena on saada kuviin edes hitusen yksityisyyttä. Kuvat piti kuitenkin ottaa ja liikkeelle lähdettiin rohkeasti. Vihkimisen jälkeen suunnattiin kohti Vanhaa kirkkopuistoa, jossa olimme suunnitelleet ottavamme potretit. Matkalla vastaan tuli koko ajan ihmisiä ja kiireisimmät kotiin menijät menivät ohi meistä. Onnittelujakin hääpari sai matkallaja oli mahtava tunne olla mukana hetkessä.


Matkalla huomasin, että valo on hieno ja hyvästä suunnasta ja paikkakin oli kuvauksellinen, joten pysähdyimme ottamaan ensimmäiset kuvat kauniin kivitalon edustalle. Sijoittamalla hääparin lähelle taloa ja itse hieman kyykkäämällä sain takaa tulevat ihmiset piilotettua sulhasen taakse. Onnistunut yksityinen hetki oli tallennettu (ylempi kuva alla). Hetken odotettuamme pystyimme myös siirtymään keskemmälle ja saimme vähän laajemman kuvan ja mukaan myös miljöötä (alempi kuva). Ihmisiä liikkui kadulla koko ajan ja jos katsotte alempaa kuvaa tarkemmin, niin huomaatte aukeavan oven oikealla, josta heti kuvan ottamisen jälkeen astui henkilö kadulle. Seuraava ruutu tässä sarjassa oli jo käyttökelvoton.


Vanha kirkkopuisto oli myös hyvin kansoitettu, mutta saimme otettua sielläkin hyviä kuvia. Sommittelemalla kuva esimerkiksi pystysuunnassa ja kuvaamalla poikittain liikennevirtaan saadaan hääpari erotettua hyvin kävelevistä ihmistä kun hetki on sopiva.


Toinen vaihtoehto on etsiä jokin koroke ja nousta hääparin yläpuolelle ja kuvata alaspäin maata kohti. Tämäkin toimii toisinaan todella hyvin ja tausta rauhoittuu mukavasti.


Muitakin keinoja rauhoittaa tilannetta toki on, esimerkiksi ihan raaka kuvamanipulaatio, jossa häiritseviä elementtejä poistetaan Photoshopilla.


Tämä syyskuinen hääkuvaus jäi mieleen haasteellisena, mutta myös todella hyväntuulisena. Syyskuun sateista ei ollut tietoakaan ja lämpötilakin oli keskiarvoa korkeammalla. Kotiin lähtevät ihmiset olivat suurin haaste. Monet hääkuvauksen ongelmat on kuitenkin vältettävissä hyvällä suunnittelulla ja varaamalla tarpeeksi aikaa kuvaukselle. Sama vanha fakta toimi myös tässä tapauksessa. Eli hyvin suunniteltu on siis puoliksi tehty myös hääpotreteissa.


avainsanat: hääkuvaus, hääkuvaaja, helsinki, hääpotretti, ruuhka-aika, vihkiminen, valokuvaaja, valokuvaus


2014 2016 2017 2018 2019 2020 2022 15082020 16042019 18012019 18092019 20190327 20190918 20220409 22112018 23082019 27022019 28052022 29092018 04052019 08082020 6d 80smetal a7 a7ii a7iii accept agents ajattara alberga amorphis anutimo anvil artist artisti avioliitto backstabbers band bandphotography beastinblack bensis black metal blackie lawless brymir canon childrenofbodom circus circushki club cob cobhc concert concert photographer concert photography concertjunkie concertphotography cruzboyz deadendscene death metal deathmetal dirkschneider elina elinaniko embersfall espoo finland finnishmetal fixedlens food fuji fujifilm fujifilmxt4 gig gig photography gigjunkie giglife gigphotography gigphotos granderoyal graveyard hamina hannutiainen hannutiainenphotography hardcoresuperstars hardrock headbanger headbangers heavy heavy metal heavymetal helsinki hennahannu hennitoni huhtikuu hällas hääjuhla hääkuvaaja hääkuvaajahamina hääkuvaajahelsinki hääkuvaajavantaa hääkuvaus häät häät2016 häät2017 häät2018 häät2019 häät2020 häät2022 iitti irevolt jannikatommi johannajoona john lidberg trio juhlaviikot kaaoszine karoliinahannu karoliinamatias katatonia kaunis kuolematon kauniskuolematon kaupunkijuhla keikka keikkakuvaaja keikkakuvaus konsertti koria kotka kouvola kulttuuritalo kuusankoski kvelertak kymi lahti lahti2018 lapko lapsikuvaus lauraantti legend lights live live music live show livemusic livenation liveshow lostingrey lostsociety malli medeia metal metalcranefestival metalheads miaeetu miiamika mikkeli minnatomi moonsorrow musakuvaus musat music music photographer music photography musicphotographer musicphotography musicvideo musiikki musiikkivideo myllykoski neil young nightwish nooravaltteri nosturi omnium gatherum ontherocks phantom phobos photoshoot pitlife pofo pofoon portrait portraitphotography potretti potrettikuvaus pretty maids price primelens print promo promoshoot radio rock risteily apulanta radiorock rock rock risteily santa cruz music radio rocknroll ruoka santa cruz santacruzofficial sapata semifinal shamrock show sigma sirelwood smashintopieces some sony sonycamera sonycameras stage steel panther steelpanther stool suomi sweden takamaa tavastia tekstitv666 tfcd theempirestrikes tikkurila timorautiainen trioniskalaukaus tuomiokirkko tuska tuskaklubi udo valo valokuvaaja valokuvaus vantaa vieraskirja vihkiminen ville ville laihiala villevalo virgin oil virginoil virginoilhelsinki vorna w.a.s.p wasp wedding wedding photographer wedding photography weddingday weddingphoto weddingphotographer weddings wheel wheels wintersun wolfheart xt4 zeiss
Powered by SmugMug Owner Log In