Hääkuvaaja myrskyn silmässä - Hannu Tiainen

Myrskyn silmässä

Hääpari ja minä olimme suunnitelleet tätä hetkeä jo pitkään. Monta sähköpostia oli vaihdettu ja kuvauspalaveri pidetty ja nyt, pitkän odotuksen jälkeen, kaikki tapahtuisi: hääpäivä. Mitä sitten, että sääennustus lupasi illaksi myrskyä, tänään mennään naimisiin!


Vihkimisen, kauniiden laulujen ja papin aamenen jälkeen hääseurue ja minä suunnattiin etukäteen suunnitelluille potrettipaikoille. Potretit, onnittelut ja paljon muuta ehdittiin kuvata ennenkuin ennustus toteutui ja vuoden kovin myrsky iski juhlapaikan ylle. Ennakkoviestien mukaan tiesimme jo, että rintama on kova ja siltä se tuntuikin.


Aika pian myrskyn alkamisen jälkeen juhlapaikasta katosi sähköt. Mitäs nyt tehdään, kun ohjelmaa ja kuvattavaa olisi vielä pari kolme tuntia? Hyvin valmistautuneella kuvaajalla ei kuitenkaan mene sormi suuhun. Heti kun sähköt olivat menneet, ihmiset sytyttelivät kännyköidensä valoja ja tästä sain idean ottaa hääparista kuvan pelkästään kännyköiden valaisemana. Tästä kuvasta tuli yksi vuoden suosikkikuvistani, ja se hetki pysyy muistoissa aina.


Paljon muutakin kuvattiin lähes täydellisessä pimeydessä. Tanssia varten viritin omat salamani tanssialattialle, bändi veti upean akustisen vedon ja häätanssi saatiin tanssittua ja kuvattua.


Jälleen kerran todistimme, että häissä ei hommat suju aina suunnitellusti. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty. Rekkamiehet kuulemma ajaa säässä kuin säässä? Samaa voidaan sanoa myös hääkuvaajista. Hyvä hääkuvaaja tallentaa hetket ja muistot säästä riippumatta.


Jos teillä on häät tulossa, ota yhteyttä.


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In